Europese wedstrijden ESSC 10-11 juli op onze velden!

Op 10 en 11 juni worden er Europese slowpitch softbal wedstrijden op ons honkbalveld gespeeld en op het rugbyveld dat we daarvoor mogen gebruiken. Kom kijken, want dit is echt hoog niveau softbal! de wedstrijden worden gespeeld tussen 10 en 18 uur. Gratis toegang.

De ESSC European League laat Slowpitch zien op het hoogste niveau van Europa. De competitie is in 2014 ontstaan uit een idee en vandaag de dag is de competitie de TOP-competitie in Europa. Veel spelers uit verschillende niveaus van het honkbal en softbal hebben een extra thuis gevonden, want slowpitch biedt veel actie en een speciale sfeer voor de spelers en de fans. Tegenwoordig kunnen fans voormalige wereldkampioenen honkbal en Olympiërs op het veld vinden die Slowpitch spelen in de Europese competitie.

Slowpitch heeft zich na al die jaren gevestigd in Europa en is constant in opkomst. Naast de European League wordt in oktober de SuperCup gehouden in Regensburg, Duitsland en in maart 2024 wordt de Worlds Slowpitch Championships in Barcelona gehouden, waar Europese teams het opnemen tegen sterke teams uit de VS en Canada.

De European League bestaat uit twee divisies (Central en West), elk met maximaal 12 teams. Elke divisie speelt twee toernooien om de beste 12 teams te bepalen, die vervolgens spelen in de finale om de #1 van Europa. De finale vindt plaats van 8-10 september in Brunssum.

Slowpitch is een sport die over de hele wereld wordt gespeeld. Nederland behoort zeker tot de TOP slowpitch landen van Europa.