Minister op bezoek bij de Diamonds

Conny Helder, de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport, ging op 24 januari op haar eerste werkbezoek langs bij Sportpark Galecop in Nieuwegein, om te kijken hoe de verenigingen in Nieuwegein samenwerken en hun ding doen. “We proberen sport zo breed mogelijk op een maatschappelijke manier in te zetten.”

De minister liep vandaag langs de verschillende sportvelden van Sportpark Galecop, inclusief die van ons, om te praten met de jeugd en met ouderen. Een student van de mbo-sportopleiding, die van het sportpark gebruik maakt, hoopt dat sport een belangrijker rol krijgt in het (basis)onderwijs. 

Jimte Poelman is sportparkmanager bij Sportpark Galecop. Tegen de minister zegt hij: “Sport moet meer in de breedte worden gezien, dus niet alleen de activiteit zelf, maar ook alles wat daar omheen zit.” 

De vier verenigingen op Sportpark Galecop (atletiek, voetbal, honkbal/softbal en rugby) werken samen en hebben een coöperatie opgericht. Het is een van de taken van Jimte om de faciliteiten van de verenigingen beter te benutten. Zo krijgen bijvoorbeeld mensen met een beperking kooklessen bij de Diamonds en gaan zij helpen met het doen van klusjes op de vereniging. Er liggen ook plannen voor een survivalbaan op het sportpark.

Kijk ook op RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3290338/nieuwe-minister-bezoekt-sportpark-nieuwegein-mooi-hoe-partijen-samenwerken

en ook op AD: https://www.ad.nl/utrecht/hebben-we-net-een-nieuwe-sportminister-en-dan-komt-ze-al-op-bezoek-in-nieuwegein-sport-is-een-prioriteit~ab984cd38/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2F