De Nieuwegein Diamonds

Nieuwegein Diamonds is opgericht in 1982 onder de naam Geinoord en één van de bijna tweehonderd honkbalclubs in Nederland. Sinds 2003 zijn we verzelfstandigd en hebben we in 2005 een eigen veld en kantine op sportpark Galecop.

We hebben ongeveer 140 leden, verspreid over honkbal- en softbalteams. De Diamonds zijn aangesloten bij de KNBSB, de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

Naast de competitie verzorgen wij elk jaar diverse activiteiten waar iedereen gezellig aan mee kan doen, zoals het Familie Mixed Toernooi, een Klussendag en de BBQ aan het eind van het seizoen!

Doel

Ons doel is iedereen op een leuke manier te laten genieten van honk- en softbal. Deelnemen aan een teamsport in een familiaire en toegankelijke vereniging.

Iedereen is bij ons welkom. Voor ouders van jeugdleden die financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden om via het Gemeentefonds te komen sporten.

Honk- en Softbal

Honk- en softbal zijn zomersporten. Het seizoen begint omstreeks medio april en eindigt medio oktober. Voorafgaande aan het seizoen, als het weer het toelaat, worden er oefenwedstrijden gespeeld. Ook kunnen er gedurende het jaar toernooien worden georganiseerd.

Tijdens de grote vakantie is er een zomerstop van vijf weken. In de wintermaanden trainen we een aantal weken binnen in diverse gymzalen in Nieuwegein. Daarnaast blijven we, als het weer het toelaat, in de wintermaanden buiten trainen door middel van frisbeeën.

Het terrein

Onze thuisbasis is te vinden op Sportpark Galecop. Dat is erg makkelijk te bereiken. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Het complex beschikt over een honkbalveld, een softbalveld (met verlichting) en een Beeball/Rookieveld voor de jongste jeugd.

Ons clubgebouw van twee verdiepingen biedt alle comfort die er te wensen is. Op de begane grond bevinden zich de kleedkamers en materiaalhokken. Op de 1e verdieping is onze mooie kantine met een uitgebreid assortiment aan versnaperingen en ons grote overzichtelijke dakterras. Hiervandaan zijn al onze velden goed te overzien.

Bovendien is er een verkooppunt van snacks precies tussen het honkveld en softbalveld in.